Beide ploegen waren erop gebrand de kater van afgelopen weekeinde weg te spoelen. Toen verloren zowel FC Groningen/Cambuur als ADO Den Haag een nederlaag in het bekertoernooi. In de eerste helft leek het er echter op dat beide teams nog last hadden van die kater. Uit de allereerste aanval had de thuisploeg een goede mogelijkheid maar het vervolg leverde weinig goeds op. Doelman Renze Fij moest wel een paar maal attend optreden terwijl voor het doel van ADO enkel Henk Bos en Sicco Bouwer gevaarlijk waren.

Na rust tapte de ploeg van trainer Paul Raveneau uit een ander vaatje. De duels werden vaker gewonnen en ook voor het doel van de tegenstander werd het een stuk gevaarlijker. De verdediging van FCG kwam daarentegen nauwelijks tot niet meer in de problemen. Opnieuw hadden Bos en Bouwer de betere mogelijkheden maar een doelpunt bleef lang uit. In de 62ste minuut viel dan eindelijk de bevrijdende treffer. Uit een mooie aanval en op aangeven van Lukas Bijker scoorde Sicco Bouwer beheerst en knap de 1-0. FCG had weinig te duchten van ADO en kreeg daarna kansen op meer goals. Pas in de slotfase wisten de gasten nog wat aan te dringen maar uitgespeelde kansen werden niet gecreeerd. Alles bij elkaar was het toch een verdiende zege voor FC Groningen/Cambuur.

Opstelling FC Groningen/Cambuur: Renze Fij, Ardavazd Gazarjan (Arjan Akkerman), Alim Ozturk, Nick Bakker, Lukas Bijker (Gustavo van der Veen), Frits Dantuma (Tigran Gazarjan), Henk Bos, Atilay Batbay, Sicco Bouwer, Mark Diemers (Alexander Vogel) en Yoell van Nieff.

Aanstaande zaterdag speelt FCG de uitwedstrijd bij PSV. Het duel op de Herdgang begint om 14.30 uur.