PSV A1 1-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
Onder toeziend oog van FC Groningen-trainer Pieter Huistra heeft het vlaggenschip drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd met PSV. Daarmee is FCG de competitie in de Nike Eredivisie gestart met twee opeenvolgende overwinningen. De enige keer dat dat eerder gebeurde was in het seizoen 1997/1998 toen achtereenvolgens gewonnen werd van Telstar en Go Ahead Eagles.

De ploeg van trainer Paul Raveneau kende een droomstart en kwam al na twee minuten op voorsprong. Uit een hoekschop van Yoell van Nieff wist Alim Ozturk raak te schieten. Een kwartier later werd het zelfs 0-2. Sicco Bouwer, de matchwinner van afgelopen woensdag tegen ADO Den Haag, scoorde op aangeven van Lukas Bijker. In de 40ste minuut kwamen de Eindhovenaren middels een afstandsschot terug in de wedstrijd.

Na rust kwam PSV aanvankelijk opzetten en probeerde het doelman Renze Fij te testen met enkele afstandsschoten. De Groningse doelman was echter prima op dreef en liet zich niet verschalken. In het vervolg was de thuisploeg niet bij machte om kansen te creeeren. Juist FCG had de beste mogelijkheden om meer doelpunten te maken. Eerst werd een treffer afgekeurd (de arbiter zag iets onreglementairs toen de PSV-doelman de bal los liet), daarna faalde Arjan Akkerman oog in oog met de sluitpost en in de slotfase raakte invaller Jesse Renken nog de paal.

Opstelling FCG A1: Renze Fij, Paulo Francisco (Gustavo van der Veen), Alim Ozturk, Nick Bakker, Lukas Bijker, Frits Dantuma, Henk Bos, Atilay Batbay, Sicco Bouwer (Arjan Akkerman), Mark Diemers (Jesse Renken) en Yoell van Nieff.

ADO DEN HAAG B1 2-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
De B-junioren van FC Groningen/Cambuur zijn de competitie gestart met een nederlaag. Voor rust kreeg de ploeg wel enkele kansen maar wist het geen doel te treffen. Na rust had de thuisploeg het betere van het spel en kwam het in de 65ste minuut op voorsprong. Vijf minuten voor tijd besliste ADO definitief de wedstrijd.

Top-D toernooi in Norg:

FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 VIJFDE IN NORG
De ploeg van trainer Hugo heeft het toernooi om de Martin Koeman Bokaal afgesloten met een vijfde plaats. In de eerste wedstrijd was AZ met 3-0 duidelijk te sterk maar naarmate het toernooi vorderde werd het spel van FCG beter en beter. Tegen Sparta Rotterdam werd het 1-1, in dit duel benutte Delano Goeree een strafschop. In de laatste poulewedstrijd werd Lorenzo Valente matchwinner in de 1-0 zege tegen De Graafschap.

Met een derde plaats in de poule had de ploeg geen kansen meer op de toernooizege en ging het derhalve strijden om de vijfde plaats. Dat lukte! Eike Begemann maakte de achterstand tegen Heerenveen/Emmen ongedaan en strafschoppen moesten uitmaken welke ploeg de winnaar zou worden. Delano Goeree, Jasper Kingma, Mathijs Elderman en Eike Begemann waren trefzeker maar Jan Hoekstra werd de held van de wedstrijd door twee ballen tegen te houden.

In de laatste wedstrijd wist FCG de vijfde plaats veilig te stellen door een 2-0 zege te behalen op De Graafschap. Jannik Schoon was de maker van beide doelpunten. Sparta Rotterdam versloeg in de finale AZ en mocht zo de Martin Koeman Bokaal voor het tweede opeenvolgende jaar in ontvangst nemen.

Uitslagen oefenwedstrijden:

FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 6-0 FC ZWOLLE C1
Scoreverloop: 1-0 Richairo Zivkovic (10.), 2-0 Richairo Zivkovic (16.), 3-0 Willem Gootjes (29.), 4-0 Kasper Oldenburger (35.), 5-0 Richairo Zivkovic (38.), 6-0 Kasper Oldenburger (70.)

GVAV RAPIDITAS C2 1-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
Doelpunten: Tiuri Schieving 2, Lukas Siemers.

Programma:

FC Groningen/Cambuur D3 speelt morgen op de velden van HSC in Sappemeer op het Bosma & Schuur toernooi. De eerste wedstrijden zijn om 11.00 uur, om 16.00 uur is de afsluitende finale.

FC Groningen/Cambuur D1 speelt dinsdag haar eerste competitiewedstrijd. Het duel tegen Vitesse/AGOVV D1 wordt gespeeld op Corpus den Hoorn en begint om 17.45 uur.