FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 3-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR D2

De ochtendwedstrijd op Corpus den Hoorn was het treffen tussen de D1 en D2 van de RVO FC Groningen/Cambuur. De Groningers namen in de slotfase van de eerste helft de voorsprong door een doelpunt van Jannik Schoon. In het tweede halfuur werd de score opgevoerd naar 3-0 door treffers van Daan Wijma en Eike Begemann. In de slotfase kwamen de Friezen nog terug tot 3-1. De ploeg van trainer Hugo Alves Velame blijft derde op de ranglijst met 12 punten uit vijf wedstrijden. Vitesse/AGOVV is na de vijfde speelronden nog zonder puntverlies en daarmee de enige koploper. Komende week gaat het team op bezoek bij VA FC Twente.

Scoreverloop: Jannik Schoon 1-0, Daan Wijma 2-0, Eike Begemnn 3-0, Cambuur 3-1.

Basisopstelling: Jan Hoekstra, Delano Goere, Emiel Seigers, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Jasper Kingma, Ids Hannema, Lorenzo Valente, Jannik Schoon, Daan Wijma, Eike Begemann.

--

FLEVO BOYS D1 1-5 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3

De D3 won van medekoploper Flevo Boys. Na twaalf minuten kwam de ploeg uit Emmeloord op een voorsprong. In de twintigste minuut maakte Marc Vegter de 1-1. Drie minuten later bracht Daniel Camara Bos de gasten op een voorsprong. Na een eerste helft met goed veldspel stond de ploeg van trainer Peter Hoekstra dus op een 2-1 voorsprong. In het tweede halfuur raakten de krachten bij Flevo Boys op. Na de 1-3 van Tristan Cooke in de 37ste minuut werd de score in de slotfase opgevoerd door Tommie van de Looi en Oege Sietse van Lingen en stond een 1-5 eindstand op de borden. Door het verrassende 3-2 verlies van Emmen op Urk gaat de D3 van Groningen/Cambuur nog altijd zonder puntverlies nu alleen aan de leiding in de Tweede Divisie F. Komende zaterdag is middenmoter HZVV te gast op Corpus den Hoorn.

Scoreverloop: 12 Flevo Boys 1-0, 20 Marc Vegter 1-1, 23 Daniel Camara Bos 1-2; 37 Tristan Cooke 1-3, 53 Tommie van de Looi 1-4, 55 Oege Sietse van Lingen 1-5.

Basisopstelling: Luuk Zwiers, Jochem de Vries, Wouter de Mare, Tommie van de Looi, Bas van Veen, Oege Sietse van Lingen, Danil Camara Bos, Danil Teune, Tristan Cooke, Martijn van Maastrigt, Marc Vegter. Bank: Armani Mardjoeki, Dion Paapst.

--

FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 FC VOLENDAM B1 (12.00 UUR)

Ruststand: 0-0.

Basisopstelling: Niels Kuperus, Tolgahan Cicek, Marnick Ottens, Hans Hateboer, Ron Janzen, Glenn Bijl, Tim Posthuma, Noureddine Boutzamar, Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan, Bryan Inge.

--

FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 ELINKWIJK C1 (12.15 UUR)

Ruststand: 3-0.

Basisopstelling: Robin Mennega, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Daan Smit, Kasper Oldenburger, Willem Gootjes, Richairo Zivkovic, Youri Schuur, Anton Hekman.

--

VA FC TWENTE C2 0-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3

In Hengelo kwamen de onder-14 ploegen van VA FC Twente en RVO FC Groningen/Cambuur niet tot scoren. De ploeg van trainer Erik Muntendam komt daardoor op een puntentotaal van 7 punten uit vijf gespeelde wedstrijden. Volgende week krijgt de FC op Corpus den Hoorn ADO Den Haag C2 als tegenstander.