RVO FC GRRONINGEN/CAMBUUR A1 AJAX A2: 1-0

RVO FC Groningen/Cambuur A1 speelde een degelijke wedstrijd tegen Ajax A2 en kreeg in de elfde minuut van de wedstrijd uit een snelle uitbraak de enige kans tegen. De Amsterdammers schoten tegen de lat en vervolgens namen de Groningers de controle weer in handen. Negen minuten na de pauze bleef Sicco Bouwer cool in de zestien en rondde hij fraai af: 1-0 Twaalf minuten voor tijd werd Cerillio Cijntje met een directe rode kaart van het veld gestuurd na een overtreding met twee benen tegen Yoll van Nieff. Komende week wordt geloot voor de knock-outfase van het landelijke bekertoernooi voor A-junioren.

Basisopstelling FC Groningen A1: Van der Lei, Van der Veen, Oztrk, Bakker, Bijker, Batbay, Renken, Dantuma, Bouwer, Tigran Gazarjan, Bos.

--

RVO FC GRONINGEN C1 AZ C1: 0-3

De competitietopper tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst eindigde in een 3-0 overwinning voor de Alkmaarders. Beide ploegen hadden op voorhand 13 punten uit zes duels. De C1 bereikte afgelopen woensdag de volgende ronde van het bekertoernooi.

--

RVO FC GRONINGEN C3 BE QUICK 1887 C1: 1-1 (Groningen w.n.s. 4-2)

Op Corpus den Hoorn speelde C3 een prima partij tegen de C1 van stadgenoot Be Quick 1887. In de eerste helft wist de ploeg van trainer Erik Muntendam geen van de vier kansen te benutten. In de tweede helft waren de betere mogelijkheden opnieuw voor de thuisploeg. In de zestigste minuut maakte Stan Haanstra de 1-0 en leek hij daarmee zijn ploeg naar de volgende ronde te schieten. Na twee minuten in de extra tijd kwam Be Quick echter alsnog op gelijke hoogte. Na een spanned potje moesten strafschoppen dus uitsluitsel bieden. Na een misser van de FC en twee van Be Quick eindigde de serie in 4-2 voor de RVO. Daarmee plaatst de ploeg zich na C1 als tweede voor de volgende ronde van het bekertoernooi in District Noord.

--

VELOCITAS 1883 D1 RVO FC GRONINGEN D1: 0-9

In het Stadspark won D1 met ruime cijfers van Velocitas 1883. Zonder dat het spel goed te noemen was en er te weinig als team werd gespeeld door de ploeg van trainer Hugo Alves Velame, liep de teller redelijk snel op. Groningen had naast de negen treffers nog voldoende mogelijkheden om de dubbele cijfers te bereiken, maar slaagde daarin niet. Wel plaatste de D1 zich dus voor de volgende ronde van het Noordelijke bekertoernooi.

--

GRC GRONINGEN D1 RVO FC GRONINGEN D3: 3-3 (GRC w.n.s. 5-3)

Op Corpus den Hoorn speelde de D3 voor de tweede keer binnen een week tegen GRC D1. Vorige week was de ploeg van trainer Peter Hoekstra nog gewaarschuwd toen GRC de eerste competitienederlaag toebracht aan de jongste ploeg van de RVO. Na drie minuten kwam GRC nu opnieuw op voorsprong. In de zesde minuut bracht Tommie van de Looi de ploegen weer naast elkaar. Na zestien minuten scoorde Oege Sietse van Lingen de 2-1 voor de RVO. GRC kwam drie minuten voor rust weer langszij: 2-2. In het tweede halfuur kwam groen-wit opnieuw op voorsprong, door een doelpunt van Nick Kassman. Zes minuten later was de stand voor de vierde keer in evenwicht: 3-3. Dat was ook de eindstand na de reguliere speeltijd. Strafschoppen moesten vervolgens uitsluitsel bieden. De eerste vijf penalties werden allen benut, waarna Tommie van de Looi miste. GRC maakte ook in de vierde en vijfde poging geen fout en gingen met 5-3 door naar de volgende bekerronde, waarin het mogelijk de D1 van de RVO zou kunnen treffen.