----------------------------------------------------------------------------------
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 - SPARTA R'DAM A1
aanvang | 14.30 uur

VA FC TWENTE B1 - FC GRONINGEN/CAMBUUR B1

FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 2-3 VITESSE/AGOVV C1
De tweedejaars C-junioren leden hun tweede opeenvolgende nederlaag. Aanvankelijk was de thuisploeg gevaarlijk middels schoten van aanvaller Richairo Zivkovic. Pas na een kwartier spelen waren de Gelderlanders voor het eerst echt gevaarlijk. Een poging ging net voorlangs het doel. In de zestiende minuut kwamen de gasten op voorsprong na zwak defensief werk van de thuisploeg. Daarna waren Youri Schuur en Kasper Oldenburger nog dichtbij maar de Gelderse goalie stond uitstekend te keepen. In de 31ste minuut viel dan toch de gelijkmaker. Op een hard en laag schot van Kasper Oldenburger had de doelman ditmaal geen antwoord. Na rust speelde kwam de ploeg van trainer Grafton Holband een stuk sterker voor de dag. Invaller Gijs Jasper profiteerde van een fout in de Gelderse verdediging: 2-1. Groen-wit heerste maar vergat de score verder op te voeren. Zivkovic zag zijn poging prachtig gestopt door de doelman van Vitesse/AGOVV en in de rebound raakte Jasper de paal. Aan de andere kant viel onverwacht de 2-2. Daarna werd het spel aan FC-kant iets slordiger, met name in de verdediging liet men de nodige steken vallen. De gasten maakten daar goed gebruik van en kwamen opnieuw op voorsprong. In de slotfase verzuimde de FC om de gelijkmaker te scoren. De ploeg kreeg enkele prachtige kansen. Zivkovic schoot van dichtbij over terwijl Jonah van der Werf de bal langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.

scoreverloop | 0-1 (16.), 1-1 Kasper Oldenburger (31.), 2-1 Gijs Jasper (37.), 2-2 (52.), 2-3 (57.)

opstelling | Erwin Heidekamp, Daro Faraj (36.Gijs Jasper), Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Justin Klunder (47.Arthur Ymele Feudjio), Kasper Oldenburger, Daan Smit, Richairo Zivkovic, Youri Schuur (52.Jonah van der Werf), Amedi Ndayisaba (36.Anton Hekman).

HZVV D1 4-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
In de strijd om het kampioenschap in de Tweede Divisie F liep de ploeg van trainer Peter Hoekstra opnieuw averij op. Het duel in Hoogeveen verliep bizar waarin HZVV totaal onverwacht de drie punten in de wacht sleepte. In de eerste helft waren de gasten oppermachtig en had het weinig te duchten van de thuisploeg. Jhurrey Margaritha scoorde al snel de 1-0 voor de FC. Niet veel later werd het echter alweer gelijk. Na ruim een kwartier spelen bepaalde Nick Kassmann met zijn tiende seizoenstreffer de ruststand op 1-2. Dat was verdiend maar de voorsprong had veel grote moeten zijn aangezien FCG tal van kansen miste. Aan het begin van de tweede helft sloeg HZVV hard toe. Binnen vijf minuten was de achterstand omgebogen in een voorsprong en kon de FC de achtervolging inzetten. Uiteindelijk scoorden de Drenten nog een vierde treffer en bleef FC Groningen/Cambuur met lege handen achter. In het tweede half uur werden de goals vrij gemakkelijk weggegeven en hoewel de ploeg minder creeerde dan voor rust was de nederlaag volkomen onnodig.

scoreverloop | 0-1 Jhurrey Margaritha (2.), 1-1 (4.), 1-2 Nick Kassmann (16.), 2-2 (31.), 3-2 (35.), 4-2 (45.)

opstelling | Luuk Zwiers, Jochem de Vries, Wouter de Mare, Oege Sietse van Lingen, Armani Mardjoeki, Nick Kassmann, Daniel Teune, Alex Breise, Nick Heckel, Daniel Camara Bos, Jhurrey Margaritha. Na rust kwamen Tristan Cooke en Tommie van de Looi in het veld.

Oefenduel:
AZ D1 7-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
Doelpunt: Eike Begemann

FC Groningen/Cambuur C3 speelt morgen in Alkmaar een toernooi. Tegenstanders zijn AZ, Vitesse/AGOVV en MVV. De eerste wedstrijden starten om 12.00 uur.