De prachtige winst van de A-junioren in Nijmegen betekende een nieuwe mijlpaal voor de jeugdopleiding van FC Groningen, tegenwoordig RVO FC Groningen/Cambuur geheten. De zege was namelijk de 1.000ste voor een jeugdteam sinds de start van FC Groningen A1 in het seizoen 1985/1986. In de zomer van 1985 werd gestart met een A1-selectie en dat team behaalde in Hardenberg tegen HHC de allereerste competitiezege: 0-6. Nu, bijna 26 jaar later, viel dus de 1.000ste zege te noteren. Al die winstpartijen zijn per team als volgt onder te verdelen:

FCG A1 (244), FCG B1 (187), FCG C1 (198), FCG C3/was C2 (88), FCG D1 (173), FCG D3/was D2 (110).

----------------------------------------------------------------------------------
NEC/FC OSS A1 0-5 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
Het oudste jeugdteam van FCG wist zich definitief veilig te stellen na een doelpuntenregen in Nijmegen. Werd eerder dit seizoen het thuisduel tegen de Gelderlanders nog verloren, ditmaal stapte de ploeg van trainer Paul Raveneau wel met drie punten van het veld. De thuisploeg speelde eigenlijk de gehele wedstrijd wat gemakkelijker maar wist zich geen raad met de kansen. FCG was daarentegen wel effectief. Na een dieptepass van Frits Dantuma schoot Sicco Bouwer de gasten naar 0-1. Nadat doelman Stefan van der Lei een redding moest verrichten werd de voorsprong na ruim een half uur spelen verdubbeld. Paulo Francisco werd binnen de zestien meter gevloerd waarna Bouwer zijn tweede treffer van de dag liet aantekenen. Vlak na rust schoot Jesse Renken voorlangs waarna NEC/FC Oss wat meer druk ging zetten. Van der Lei was echter niet te passeren en wist met een drietal reddingen een Nijmeegse treffer te voorkomen. Aan de andere kant was de FC op de counter gevaarlijk en zo kon de ploeg in de slotfase uitlopen naar een grote score. In de 80ste minuut schoot Tigran Gazarjan op aangeven van Henk Bos het duel definitief op slot. Vijf minuten later was het al 0-5 dankzij doelpunten van opnieuw Gazarjan en Atilay Batbay. Eenmaal eerder wist FCG A1 een uitduel in de eredivisie met vijf doelpunten verschil te winnen. Dat was in 2006 toen SC Heerenveen op Skoatterwald met dezelfde cijfers werd verslagen.

scoreverloop | 0-1 Sicco Bouwer (17.), 0-2 Sicco Bouwer (33.pen.), 0-3 Tigran Gazarjan (80.), 0-4 Tigran Gazarjan (84.), 0-5 Atilay Batbay (85.)

opstelling | Stefan van der Lei, Gustavo van der Veen, Nick Bakker, Lucas Bijker, Frits Dantuma (63.Atilay Batbay), Jesse Renken, Yoell van Nieff, Sicco Bouwer (67.Tigran Gazarjan), Henk Bos (80.Mark Diemers), Paulo Francisco (76.Arjan Akkerman), Alim Ozturk.

ALMERE CITY FC C1 0-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
Met een puike zege in en tegen Almere hebben de tweedejaars C-junioren van trainer Grafton Holband de competitie afgesloten. In de eerste 35 minuten speelde groen-wit een uitstekende wedstrijd en liet het de tegenstander geheel kansloos. Via treffers van Kasper Oldenburger en Richairo Zivkovic werd binnen het kwartier een 2-0 voorsprong genomen. Dankzij een fantastische afstandsknal van Keziah Veendorp in de bovenhoek werd de eerste helft met nog een derde doelpunt afgesloten. Na rust bleven de gasten de bovenliggende partij maar werd het wel wat rommeliger. Met zijn veertiende treffer van het seizoen bepaalde opnieuw Oldenburger de eindstand op 0-4. FCG C1 speelt aanstaande woensdag in het bekertoernooi een uitwedstrijd tegen Urk. Bij winst plaatst de ploeg zich voor de finale.

scoreverloop | 0-1 Kasper Oldenburger (7.), 0-2 Richairo Zivkovic (14.), 0-3 Keziah Veendorp (17.), 0-4 Kasper Oldenburger (45.)

opstelling | Robin Mennega (Erwin Heidekamp), Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Daan Smit (Jonah van der Werf), Kasper Oldenburger, Anton Hekman (Gijs Jasper), Richairo Zivkovic, Willem Gootjes, Amedi Ndayisaba (Justin Klunder).

NEC/FC OSS C2 2-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
In een duel waarin de laatste plaats op het spel stond stapten de mannen van trainer Muntendam met lege handen van het veld. Toch begon de FC prima aan de wedstrijd. De ploeg speelde beter dan de tegenstander en nam na een kwartier spelen verdiend de leiding. Rutger Etten was de maker van het doelpunt. Een mooie, want zijn schot van 25 meter verdween in de kruising. De gasten hadden weinig te duchten van NEC/FC Oss en de gelijkmaker tien minuten voor rust kwam dan ook uit de lucht vallen. Vervolgens kreeg Tiuri Schieving een uitstekende kopkans maar het was de thuisploeg die ook met zijn tweede kans wel raad wist. In de tweede helft bleef FCG de bovenliggende partij maar kansen bleven echter uit. Aan de andere kant zorgden de snelle uitvallen van de Gelderlanders wel voor gevaar. Gescoord werd er niet meer waardoor na zeventig minuten de nederlaag een feit was.

scoreverloop | 0-1 Rutger Etten (15.), 1-1 (25.), 2-1 (28.)

opstelling | Frank Schilstra, Niels Ridderstap, Arthur Ymele Feudjio (65.Twan Nieboer), Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Wessel Koomans (36.Jur Wardenier), Dave Bosgraaf (36.Jari Slort), Rutger Etten, Tiuri Schieving, Juhnino Bacuna, Gerald Postma.

GO AHEAD EAGLES D1 3-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
Na vijf opeenvolgende overwinningen zonder tegentreffers leed de ploeg van trainer Hugo in haar laatste competitiewedstrijd een nederlaag. Met name in de eerste helft lieten de tweedejaars D-pupillen het afweten. De ploeg speelde in een te laag tempo en was niet agressief genoeg in de persoonlijke duels. De thuisploeg kon daardoor vrij eenvoudig een 2-0 voorsprong nemen. Toch kreeg FCG een uitgelezen kans om tegen te scoren. Daan Wijma miste echter vrij voor de doelman. Na rust ging het beter. Nadat Jasper Kingma tegen had gescoord kwam het geloof terug in de ploeg. Er werd meer geknokt en dat resulteerde uiteindelijk ook in meer kansen. GA Eagles kwam nog wel op 3-1 maar nadat Delano Goeree tien minuten voor tijd de spanning terug had gebracht was alles weer mogelijk. Over en weer werden de nodige kansen gecreeerd maar de punten bleven in Twello. Met in totaal vijftien overwinningen is FCG D1 op een tweede plaats in de Eerste Divisie C geeindigd.

scoreverloop | 1-0 (10.), 2-0 (21.), 2-1 Jasper Kingma (43.), 3-1 (45.), 3-2 Delano Goeree (50.)

opstelling | Sebastiaan Meijwaard (31.Jan Hoekstra), Jasper Kingma, Jan Hup, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Emiel Seigers, Delano Goeree, Ids Hannema, Ruendel Martina, Daan Wijma, Lorenzo Valente.