Met dank aan de chauffeurs van de RVO, die voor dag en dauw hun bed verruilden voor de busjes, gingen de 18 spelers en vier stafleden gisterenochtend op weg naar Schiphol. Zonder noemenswaardige problemen zette de ploeg van trainer Peter Hoekstra voet op Engelse bodem.

Het hotel in Stoke-On-Trent, alsmede de gastheer Adrian Oldham, zijn subliem. Het merendeel van de groep verblijft in keurige 2-persoonskamers in het hotel, waar het van alle gemakken is voorzien. Vier spelers en twee stafleden hebben zelfs de beschikking over een eigen bungalow aan de overzijde van het hotel.

Na een stevige lunch konden de jongens hun bed nog even opzoeken om uit te rusten en om zich voor te bereiden op de wedstrijd van later op de avond tegen het U12 team van Stoke City FC. De meegereisde ouders verblijven in een hotel tegen het stadion aan en nadat zij ook eindelijk het trainingscomplex van Stoke hadden gevonden ( dat onlangs nog geheel gerenoveerd is voor ca 5 miljoen Pond) kon het duel beginnen.

Waar het eerste elftal van Stoke bekend staat om het typische kick-and-rush voetbal, zo verzorgd probeerde de Engelse jeugd te voetballen. Een foutje in de FC-defensie al vroeg in de wedstrijd werd genadeloos afgestraft door The Potters, zodat Groningen tegen een 1-0 achterstand aankeek. En ondanks de reis en de lange dag herpakte de ploeg zich uitstekend en liet de Engelsen daarna niet meer in de wedstrijd komen.

Nog voor de rust was de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong door goals van Jhurrey Margaritha en aanvoerder Tommie van de Looi. Ook in de tweede helft, die na onderling overleg zelfs 40 minuten duurde, domineerde de ploeg van Hoekstra en Hoogstrate. Twee goals van Tristan Cooke en eentje van Nick Heckel, zorgden voor een comfortabele
5-1 voorsprong. Vlak voor tijd kon Stoke nog iets terugdoen, maar de 5-2 zege was absoluut verdiend te noemen.

Vanmorgen (zaterdag) hebben we getraind met hetzelfde elftal van Stoke, een erg leuke ervaring voor zowel de spelers als de staf. Het toetje van de trip is echter pas morgen, als we te gast zijn bij de oude club van Peter Hoekstra en de wedstrijd Stoke City - Arsenal mogen bekijken en als klap op de vuurpijl in de rust van dat duel, dat vast en zeker live te zien is in Nederland op Sport1, mogen we het veld betreden.