Bij Jong FC Groningen begon Petrit Hoxhaj van SC Veendam in de basis. Zijn clubgenoten Ferhat Grglu en Johnatan Opoku  zaten op de bank. Naast doelman Agil Etemadi waren linksback Emil Johansson en rechtervleugelspeler Thomas Enevoldsen de dispensatiespelers in het team van Lukkien. Vier van de acht B-kern spelers stonden in de basis. Drie startten er op de bank. Luis Pedro zat een wedstrijd schorsing uit wegens zijn dubbele gele kaart van vorige week in de openingsronde tegen Jong Heracles Almelo (0-2 verlies).

Rode kaart
Ook in Gendt eindigde Jong FC Groningen niet met elf man. Vijf minuten na rust kreeg Hyun-Jun Suk de rode kaart toen de spits hard in botsing kwam met Vitesse-goalie Piet Velthuizen. Trainer Dick Lukkien schetst de situatie: Een diepe bal viel precies tussen de keeper en Suk in. En je weet dat Suk niet bang is. Een harde botsing volgde, maar er was absoluut geen sprake van opzet. Rood was zwaar gestraft, daar waren meer mensen het over eens.

Niettemin trok Jong FC Groningen de winst in ondertal naar zich toe. De eerste helft hadden de gasten al kansen gekregen via Suk en Henk Bos. Direct na rust rondde Enevoldsen een goede aanval over links af, na een voorzet van Emil Johansson. Het was een zwaar bevochten, maar zeker verdiende overwinning, laat Lukkien weten.