In de zevende speelronde van de Beloften Eredivisie ontving Groningen het combinatieteam van Feyenoord/Excelsior in Euroborg. In de vierde minuut van de wedstrijd openden de Rotterdammers de score. Mitchell te Vrede was er van de kippen bij na balverlies van FC Groningen op het middenveld en passeerde net buiten de punt van de zestien meter van de FC doelman Luciano da Silva: 0-1.

In het vervolg van de eerste helft kreeg Danny Holla een vrije trap te nemen. Aan de overzijde kreeg Shabir Isoufi een kans. Het tweede gedeelte nam Groningen meer het heft in handen. Matias Jones gaf een drietal prima voorzetten waarvan de laatste door Suk Hyun-Jun nipt naast het doel werd gekopt.

In de tweede helft ging Danny Holla centraal achterin spelen en kwam Petrit Hoxhaj in de ploeg voor Ferhat Grglu. FC Groningen speelde met veel meer pit, maar toch was het Feyenoord dat in de persoon van Isoufi de eerste kans kreeg. Hij raakte de deklat boven Luciano. Twee minuten later nam Danny Holla een vrije trap en vloog die vanaf de linkerzijkant van het veld zomaar in de rechterkruising: 1-1.

Weer vier minuten later nam de thuisploeg de leiding. Suk Hyun-Jun kopte een prima voorzet binnen van Henk Bos, die zaterdagavond nog zijn debuut in de Eredivisie maakte: 2-1. In de 72ste minuut was een zwaar bestrafte overtreding van Luis Pedro het kantelpunt in de wedstrijd. Hij kreeg rood wegens een vrije trap vlak buiten de zestien meter. Zijn tien ploeggenoten wisten de drie punten niet over de streep te brengen.

In de 79ste minuut werd een voorzet van Diego Bisewar door Te Vrede binnengekopt: 2-2. Vier minuten later had Tim Keurntjes een joekel van een kans maar schoot hij binnen de vijf meter van Feyenoord tegen een tegenspeler op. Een minuut voor tijd was de maker van 1-1 de schlemiel toen hij binnen de zestien een overtreding beging op Biseswar.

De strafschop werd even later benut door aanvoerder Ricky van Haren en zo waren de drie punten voor Feyenoord/Excelsior, dat daarmee Jong FC Groningen passeert op de ranglijst. Komende maandag speelt Groningen thuis tegen Jong De Graafschap in het kader van de Beloften-beker. Jong De Graafschap is dan tegenstander op Corpus den Hoorn. Aanvang 18.30 uur. Na afloop wordt er op Corpus geloot voor de kwartfinales.

Trainer Dick Lukkien van de FC: Wij waren tevreden over de eerste helft. We hadden vooral moeite met Biseswar. Het leek wel alsof we schroom of angst hadden. In de rust hebben we vooral die jonge jongens gezegd lekker voetballen. We zijn in de tweede helft goed voor de dag gekomen als zag je bij Feyenoord nog steeds glimpen van klasse in het team.

Onze druk leidde tot twee goede goal. Als het elf tegen elf was gebleven, hadden we ongetwijfeld gewonnen. Zelfs met tien man bleven we goed in de wedstrijd en bij 2-2 kreeg Tim Keurntjes nog een open kans. We kwamen sneu weg in de laatste minuut. Conclusie: we waren de eerste helft niet goed, maar over de tweede ben ik te spreken.

Andr Hoekstra: Wij zijn de wedstrijd redelijk begonnen. Er waren in de eerste helft redelijk wat momenten dat we in de buurt van het doel van de tegenstander konden komen. Gaandeweg de eerste helft werd FC Groningen beter. We gingen met een 1-0 voorsprong de rust in en het was jammer dat we noodgedwongen moesten wisselen.

Veel jongens kwamen daardoor te spelen op een positie die ze niet gewend zijn. Daardoor werd het met name van onze kant een stuk rommeliger. We hadden grote moeite en de twee goals van Groningen waren dan ook terecht. De rode kaart kon voor ons het tij keren. Voetbaltechnisch hebben we ook hier in Groningen betere wedstrijden gespeeld.

Opstelling FC Groningen
Luciano; Luis Pedro, Grglu (46Hoxhaj), Bakker, Bijker; Hiariej, Holla; Jones, Keurntjes, Bos; Suk.
Rest bank: Fij, Benmoussa, Batbay, Bouwer, Van Nieff, Francisco.

Toeschouwers: 4.523
Scores: 4 Te Vrede 0-1; 58 Holla (vrije trap) 1-1, 62 Suk (Bos) 2-1, 79 Te Vrede (Biseswar) 2-2, 90 Van Haren (strafschop) 2-3.

Scheidsrechter: Gerritsen
Officials: De Nas en Meints
Rode kaart: 72 Luis Pedro
Gele kaart FC: 89 Holla