FC Groningen begon met de vertrouwde spelers in de basis. Voor de wedstrijd was trainer Pieter Huistra bang dat zijn ploeg misschien wel te weinig scorend vermogen had. Aan die gedachte maakte Dusan Tadic al na 45 seconden een einde. Nadat hij een hele mooi lange bal kreeg van Virgil van Dijk haalde hij vanaf links verwoestend uit op het doel van Feyenoord 1-0. Groningen bleef goed voetballen en Feyenoord had het vanaf het begin lastig. Na 16 minuten werd het nog erger voor de Rotterdammers, want Michael Kieftenbeld schoot de bal vanaf 30 meter ook langs keeper Erwin Mulder. Die was nog niet van de schrik bakomen of Tom Hiariej gaf een fantastische voorzet op Petter Andersson. Ook hij schoot raak en zo stond het na nog geen 20 minuten voetballen al 3-0 voor FC Groningen.

Veel meer kansen kreeg FC Groningen niet in de eerste helft, maar de kansen die ze kregen vlogen er dus vrijwel allemaal in. In de rust nam FC Groningen afscheid van Tim Matavz. Hij scoorde 46 doelpunten in 100 wedstrijden voor FC Groningen. Na de rust liet FC Groningen zien dat ze ook zonder Matavz doelpunten kunnen maken. Lorenzo Burnet gaf vanaf links een perfecte voorzet op Leandro Bacuna. Hij schoot de bal verwoestend hard in het net. Daarmee waren de ambities van Feyenoord om te winnen in Euroborg compleet vervlogen. Toen Feyenoorder Fernandez ook nog eens rood kreeg, nadat hij Burnet in zijn gezicht sloeg was de nachtmerrie compleet voor de Rotterdammers. Feyenoord probeerde de schade nu te beperken, maar kreeg in de slotfase nog 2 doelpunten om de oren. Virgil van Dijk die vorige week nog kwaad was, omdat hij matig speelde haalde vlak voor tijd hard uit van een enorme afstand. Feyenoord keeper Mulder was wederom kansloos.

Trainer Pieter Huistra wisselde vlak voor het laatste fluitsignaal David Texeira en bracht Suk in het veld. Hij scoorde in de laatste minuut voor de derde keer op rij als invaller, nadat hij een prachtige voorzet kreeg van Dusan Tadic. Euroborg ontplofte en zo eindigde de voetbalshow van FC Groningen net zoals hij was begonnen, namelijk met een doelpunt. De 22.000 aanwezige supporters konden niet geloven wat er vandaag was gebeurt. Toen scheidsrechter Bjorn Kuipers affloot kon het feest in Euroborg beginnen!

Aanstaande zaterdag speelt FC Groningen een uitwedstrijd. Dit keer nemen ze het op tegen RKC Waalwijk, dat 12de staat op de ranglijst. Laten we hopen dat FC Groningen dan net zo goed speelt als tegen Feyenoord!

LINE-UP
Gelukkige deelnemers die mee mochten lopen in de line-up voorafgaand aan de wedstrijd waren: Eloy Delano, Maaike, Mika, Swen, Jermaine, Jason, Nick, Bart, Christoph, Dion, Aron en Camiel.

SHOOT-OUT
Tijdens de rust van de wedstrijd mochten de volgende GWB leden penaltys nemen: Frank, Djamiro, Sjors, Jeffrey en Nick.