FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 0-1 AZ A1
0-1 (70.)

opstelling FCG A1 Stefan van der Lei, Paulo Francisco, Jesse Renken, Hans Hateboer, Ron Janzen, Burak Saban, Mark Diemers (Tim Posthuma), Yoell van Nieff, Robby Holder (Arjen Hagenauw), Tigran Gazarjan (Bryan Inge), Ifeayi Gorissen (Noureddine Boutzamar).

De A-junioren van FC Groningen/Cambuur zitten in de hoek waar de klappen vallen en verloren sneu met 0-1 van AZ A1. Het was alweer de vierde 0-1 nederlaag op rij. Toch speelde de thuisploeg verdienstelijk en het bood de nummer vier van de ranglijst prima partij. Na twaalf minuten gaf Burak Saban een splijtende pass op Robby Holder die er echter net niet bij kon. Een schot van AZ dat net naast verdween was eigenlijk het enige wapenfeit van de Noord-Hollanders. Na rust probeerde AZ het met enkele schoten van afstand die echter geen doel troffen. De thuisploeg kreeg ook zo z'n mogelijkheden. In de 67ste minuut kopte Tigran Gazarjan in prima positie over. Drie minuten later moest Stefan van der Lei alsnog een tegentreffer incasseren. Met een schot van dichtbij was hij kansloos. Invaller Arjen Hagenauw was in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker terwijl de ploeg uit Noord-Holland een treffer wegens buitenspel zag afgekeurd.

AFC B1 2-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
0-1 Bijl (20.), 1-1 (72.), 2-1 (80.)

opstelling FCG B1 Wieger Sietsma, Jim de Leeuw, Thijs Gerlofs, Roland Baas, Tolgahan Cicek (17.Keziah Veendorp, 63.Erwin Niezemuller)), Glenn Bijl, Kasper Oldenburger, Yoeri Ploeger (50.Richairo Zivkovic), Willem Gootjes, Firosan Ademi (67.Pier Veldman), Hussein Igiraneza.

In de topwedstrijd van de dag liepen de B-junioren tegen een nederlaag aan bij AFC B1. Daardoor is het verschil op de ranglijst nog maar een punt in het voordeel van de FC. Gezien het verloop van de wedstrijd hadden dat er zeven kunnen en misschien wel moeten zijn. In de eerste twintig minuten speelden de gasten prima verzorgd voetbal. In die periode werd dankzij een treffer van Glenn Bijl de leiding genomen. In de slotfase voor rust zette AFC iets meer druk en was het dominante spel aan Groningse zijde er wat vanaf. Echter, de gasten kregen in de eerste helft legio kansen die onbenut werden gelaten. Na de pauze zette de thuisploeg goed door maar kreeg FCG de beste mogelijkheid. Een vrije kopkans werd echter niet benut. Het aantal kansen nam in het verloop van de tweede helft wel af, mede doordat de eindpass onvoldoende was verzorgd. In plaats van een ruime voorsprong te hebben genomen kreeg FCG uiteindelijk de rekening gepresenteerd. Acht minuten voor tijd viel na een diepe bal van de Amsterdammers de gelijkmaker. In de slotminuut viel zelfs ook nog de beslissende 2-1. De centrale verdedigers gaven geen rugdekking en AFC scoorde met een lob over de uitkomende doelman Wieger Sietsma. Tussen beide goals in had FCG ook nog zomaar opnieuw de leiding kunnen nemen. Zowel Erwin Niezemuller als Hussein Igiraneza misten. Een nederlaag die onnodig was maar AFC speelde ook zeker verdienstelijk en beschikt over een prima voetballende ploeg.

FC VOLENDAM C1 0-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
0-1 Niels Ridderstap (8.)

opstelling FCG C1 Erwin Heidekamp, Wessel Koomans, Mohammed Abdoel Karim, Daan Ganzinga, Dave Bosgraaf (15.Jur Wardenier), Niels Ridderstap, Twan Nieboer, Stan Haanstra (20.Peter van Son), Rutger Etten, Tiuri Schieving, Gerald Postma.

Dankzij een defensief sterk optreden behaalde de ploeg van trainer Rick Mulder een nipte maar verdiende zege op FC Volendam. Het enige doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Op aangeven van Daan Smit kon Niels Ridderstap na acht minuten raak schieten. FCG kreeg mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen maar maakte voorin vaak niet de juiste keuzes. Achterin werd de bal goed rond gespeeld en in gevaar kwam de verdediging ook eigenlijk nooit. Na rust meer pressie van de thuisploeg dat daarnaast de lange bal ging hanteren. De Groningse verdedigers gaven echter geen krimp en verder dan halve kansen kwam Volendam dan ook niet. Daarnaast waren hoekschoppen en vrije trappen een prooi voor de goed keepende Erwin Heidekamp. Zelf creeerde FCG weinig tot geen kansen maar op werklust kon wel met de drie punten huiswaarts worden gekeerd.

GO AHEAD EAGLES C2 2-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
0-1 Arthur Ymele Feudjio (56.), 1-1 (59.), 2-1 (65.pen.)

opstelling FCG C3 Jan Hoekstra, Lorenzo Valente, Dennis Molema (Arthur Ymele Feudjio), Daan Wijma, Brandon Hartsuiker, Nagesh Amatsaleh (Ids Hannema), Ozan Kokcu, Tommie van de Looi, Marcel Mannes (Emiel Seigers), Ruendel Martina, Eike Begemann.

De onder-14 ploeg van trainer Rene Wollerich domineerde de eerste 35 minuten van de wedstrijd. FCG kreeg een viertal opgelegde kansen maar Marcel Mannes, Ruendel Martina en Eike Begemann wisten er geen raad mee. De gasten speelde prima terwijl de thuisploeg geen gevaarlijke activiteiten creeerde. Na rust was dat wel anders. De Eagles kwamen veel beter uit de kleedkamer en troefden FCG af op felheid. Toch schoot Arthur Ymele Feudjio de ploeg op voorsprong met een mooi diagonaal schot. De voorsprong was echter van korte duur. Drie minuten later lag de 1-1 al in het net. Vijf minuten voor tijd werd een strafschop fataal voor FCG. Op basis van de tweede helft wel een verdiende nederlaag.

FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 6-2 VA FC TWENTE D3
0-1 (16.), 1-1 Daniel van Kaam (23.), 2-1 Tristan Cooke (25.), 3-1 Martijn van Maastrigt (29.), 4-1 Lion Kalentjev (32.), 4-2 (47.), 5-2 Martijn van Maastrigt (55.), 6-2 Lion Kalentjev (56.)

opstelling FCG D1 Teun Hoekstra, Jochem de Vries, Dion Paapst, Oege Sietse van Lingen, Bas van Veen, Daniel van Kaam, Marc Vegter, Daniel Teune, Tristan Cooke, Martijn van Maastrigt, Jhurrey Margaritha. Wissels: Armani Mardjoeki, Wouter de Mare, Lion Kalentjev, Luuk Zwiers.

In de Eerste Divisie C wonnen de tweedejaars D-pupillen voor de vierde maal op rij. Vanaf het begin werd druk gezet op de tegenstander. Marc Vegter, Daniel van Kaam en Daniel Teune kregen de eerste kansen maar de Twentse doelman kon zijn doel lang schoon houden. In de zestiende minuut viel aan de andere kant de verrassende 0-1. In het vervolg bleef FCG de beste kansen creeeren maar het duurde tot de 23ste minuut voordat de eerste treffer genoteerd kon worden. Een goede actie werd door Van Kaam zelf afgerond. Dat doelpunt bleek bevrijdend want zes minuten later stond het al 3-1 dankzij goals van Tristan Cooke en Martijn van Maastrigt. Meteen na rust was het ook raak. Lion Kalentjev, eerder op de ochtend al viermaal scorend voor de D3, schoot de bal knap binnen. De gasten konden na geknoei in de Groningse defensie nog wel tegen scoren, in de slotfase liep de score echter hoger op. Eerst kopte Van Maastrigt, na een lange rush en prima voorzet van Armani Mardjoeki, raak waarna Lion Kalentjev met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd de eindstand op 6-2 bepaalde. Even later raakte de aanvaller nog de paal. De pupillen van trainer Hugo maakten in de laatste vier duels maar liefst 31 treffers.

FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 12-1 HZVV D1
1-0 Lion Kalentjev (2.), 2-0 Luka Prljic (4.), 3-0 Orkun Kokcu (6.), 4-0 Orkun Kokcu (14.), 5-0 Stijn Strijker (20.), 6-0 Lion Kalentjev (22.), 7-0 Lion Kalentjev (24.pen.), 8-0 Lion Kalentjev (25.), 8-1 (33.), 9-1 Orkun Kokcu (36.), 10-1 Jearl Margaritha (46.), 11-1 Mees Gootjes (53.), 12-1 Jearl Margaritha (57.)

opstelling FCG D3 Peter van Aagten, Tapmahoe Sopacua, Mark te Velde, Mark Versteegen, Max van Bruxvoort, Mees Gootjes, Luka Prljic, Orkun Kokcu, Stijn Strijker, Boy Spijkerman, Lion Kalentjev. Wissels: Rick Boyer, Jimmy Anakotta, Sander Jansen, Jearl Margaritha, Giovanni Oldersma.

Voor het tweede weekeinde op rij haalde de ploeg van trainer Bote Talsma de dubbele cijfers. De thuisploeg kende een droomstart. creerde na twintig seconden de eerste kans en stond vervolgens na zes minuten al op een 3-0 voorsprong. Met name in de eerste helft was FCG scherp in de afwerking en profiteerde het optimaal van de zwakte van HZVV. Topscorer Lion Kalentjev, die alleen voor rust in actie kwam, was goed voor vier doelpunten. In totaal was het achtmaal raak voor de koploper in de Tweede Divisie F. In het tweede half uur beet de tegenstander wat meer van zich af en na een prima aanval maakten zij ook de eerste treffer. Daarna was het echter weer FCG was de klok sloeg. De nodige kansen werden gecreeerd maar in de afwerking ging toch wel het een en ander mis. Dankzij onder meer twee goals van Jearl Margaritha werd het uiteindelijk nog wel 12-1. Volgende week zondag wordt op De Esserberg de topwedstrijd tegen Be Quick 1887 D1 gespeeld. Het duel begint om 12.30 uur.