In de twaalfde speelronde van de Eredivisie speelde FC Groningen in dezelfde opstelling als zes dagen eerder in de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Naar Waalwijk waren 170 fans meegereisd die zagen hoe arbiter Maarten Ketting zijn debuut maakte. Bij RKC moesten door schorsingen diverse omzettingen gemaakt worden in het team van Ruud Brood.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor FC Groningen dat kansjes kreeg met Virgil van Dijk, Petter Andersson en Dusan Tadic (vrije trap). Nadat doelman Van Loo zichzelf in de problemen bracht kon Virgil van Dijk redding brengen op een inzet van Ten Voorde. In de 17de minuut schoot Sander Duits van ongeveer 25 meter binnen: 1-0. Zes minuten later had Tim Sparv de beste kans op de gelijkmaker toen doelman Jeroen Zoet een voorzet van Dusan Tadic liet glippen.

Een vrije trap van Virgil van Dijk en de rebound van Tadic werden voorafgegaan door een schuiver van Castillion die werd gekeerd door doelman Brian van Loo. Na de pauze kreeg Groningen de eerste mogelijkheid toen Tadic een tegen Evander Sno op schoot en Andersson vervolgens over mikte. Na een dubbele wissel bij FC Groningen (Holla en Pedersen voor Ivens en Bacuna) sloeg ook RKC aan het wisselen. De gelijkmaker kwam in de 73ste minuut van de voet van Petter Andersson die zichzelf een kans creerde: 1-1. Virgil van Dijk had het even tevoren van afstand geprobeerd.

In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen op de winnende goal. Allereerst was het invaller Fachtali die na een rebound op de linkerpaal schoot. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd was Danny Holla dichtbij een prachtige goal toen een vrije trap vanaf de linkerzijlijn op de lat achter Zoet zeilde. In de slotfase schoten Braber en Tadic namens beide ploegen voorlangs. Zo werden de punten gedeeld in een duel dat eigenlijk alleen in de slotfase kon boeien. Na het interlandweekeinde speelt FC Groningen op zondag 20 november thuis tegen VVV-Venlo, de nummer voorlaatst van de ranglijst.