BE QUICK 1887 D1 0-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
0-1 Daniel van Kaam (2.), 0-2 Lion Kalentjev (57.), 0-3 Orkun Kokcu (60.)

opstelling FCG D3 Giovanni Oldersma, Luka Prljic, Mark Versteegen, Rick Boyer, Steyn Strijker, Mees Gootjes, Daniel van Kaam, Orkun Kokcu, Jearl Margaritha, Lion Kalentjev, Boy Spijkerman. Wissels: Mark te Velde, Tapmahoe Sopacua, Max van Bruxvoort, Jimmy Anakotta

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd

Op een bitterkoud Esserberg bleven de eerstejaars D-pupillen van FC Groningen/Cambuur ook in haar negende competitiewedstrijd ongeslagen. Vooraf kende het affiche een interessant gegeven. De ploeg van trainer Bote Talsma had veruit de meeste treffers gemaakt terwijl de Good Old van alle ploegen de minste doelpunten tegen had gekregen. De historie van dit duel was duidelijk in het voordeel van de groenwitten. In de vier ontmoetingen die sinds het seizoen 2007/2008 op de Esserberg werden gespeeld won het jongste jeugdteam van de RVO er drie en moest het eenmaal genoegen nemen met een gelijkspel.

FCG nam vanaf het begin het initiatief en maakte al snel de eerste treffer. Aanvoerder Daniel van Kaam kon al in de tweede minuut alleen op de doelman afgaan en tikte de bal beheerst binnen. De gasten bleven het duel op alle fronten heersen maar echte kansen waren in het eerste half uur schaars. Er werd van achteruit bij tijd en wijlen goed gecombineerd maar in het zicht van de haven werden veelal de verkeerde keuzes gemaakt. Toch waren er best goede mogelijkheden om al voor rust de score op te voeren. Lion Kalentjev schoot vrij voor de goalie naast, tikte de bal van dichtbij op de paal en zag een kopbal rakelings overgaan. De thuisploeg was nooit gevaarlijk.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Nu was de eindpass wel beter verzorgd en liet de verdediging van Be Quick ook meer ruimte toe. Het gevolg was een zee van kansen aan Groningse zijde. Met name Kalentjev was ongelukkig in de afwerking en zag veel van zijn pogingen stranden op de doelman van Be Quick. Daarnaast zag Jearl Margaritha een bekeken schot op de kruising uiteen spatten. De thuisploeg bleef aldus in de wedstrijd en kwam er ook meer uit dan voor rust. Vijf minuten voor tijd kon de beste (en enige) kans worden gecreeerd maar de bal ging net naast.

Drie minuten voor tijd viel dan toch de bevrijdende tweede treffer. Kalentjev stond net geen buitenspel en liet de doelman ditmaal wel kansloos. Even later belandde een aanval over links bij Orkun Kokcu die ook geen fout maakte: 0-3. Be Quick 1887 bleek zoals verwacht een stugge opponent maar ook een ploeg die verzorgd voetbal probeerde te spelen. Op de overwinning van FC Groningen/Cambuur viel echter niets af te dingen.

FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 DERDE IN TWELLO
Op een mini-toernooi in Twello is de ploeg van trainer Rene Wollerich op een derde plaats geeindigd. In de eerste wedstrijd tegen VA FC Twente werd een gelijkspel behaald waarna Go Ahead Eagles veel te sterk bleek. Het slotduel tegen FC Zwolle leverde dankzij een treffer van Eike Begemann wel drie punten op. De toernooi winst ging naar GA Eagles dat alle duels wist te winnen.

FCG 2-2 VA FC TWENTE (Arthur Ymele Feudjio, Ruendel Martina)
FCG 0-4 GA EAGLES
FCG 1-0 FC ZWOLLE (Eike Begemann)