FC Groningen begon de wedstrijd sterk. Petter Andersson had een goede kans, maar wist deze niet te benutten. Ook de jarige Dusan Tadic en Virgil van Dijk kregen nog een kans om te scoren, maar deden hier niets mee. VVV wist wel gelijk wat ze toen doen stond toen ze eenmaal langs onze FC kwamen en scoorden in de 16de minuut de 0-1. Na een pass van Rogier Molhoek wist Yanick Wildschut de thuisspelers van zich af te schudden en scoorde. Een half uur later kreeg Tadic weer een kans, maar werd hierbij gehinderd. Dit werd bestraft door een rode kaart en een strafschop. Clubtopscoorder Leandro Bacuna nam deze penalty en zorgde voor de gelijkmaker. 1-1, dus nog maar n goal nodig voor de overwinning!

Ook de tweede helft begon sterk voor de FC. In de 51ste minuut werd namelijk de 2-1 gemaakt door David Texeira, nadat hij een mooie assist kreeg van Tadic. Dit was Texeira zijn 3de goal voor FC Groningen en rende daarom gelijk naar zijn landgenoot Matias Jones voor een omhelzing! In de 69ste minuut was er de grootste kans voor FC Groningen om 3-1 te maken, maar tevergeefs. Tadic mikte net langs de verkeerde kant van de linkerpaal, en dat op zijn verjaardag! In de laatste 20 minuten nam FC Groningen minder risicos. Wel werd van Loo ernstig in de problemen gebracht, doordat Tom Hiariej een bal verkeerd uit de lucht oppikte. De keeper raakte hierdoor te ver uit zijn goal, maar gelukkig stonden er twee verdedigers in de goal. Musa schoot te laat en mikte niet op het doel, maar schoot langs de buitenkant van de rechterpaal. Een gelukje voor onze FC dus!

Momenteel staat FC Groningen op een gedeelde 4de plek met Ajax, Feyenoord, Heerenveen en Vitesse. Komende zaterdag speelt de FC uit tegen PSV, die 2de staan op de ranglijst. Laten we weer hopen op het beste!

LINE-UP
Gelukkige deelnemers die mee mochten lopen in de line-up voorafgaand aan de wedstrijd waren: Kim Ties, Thom Hensens, Rick Hensens, Jennifer Smit, Keyan Y. Postema, Collin Over, Arjen Bolhuis, Jan Dietert van der Tuuk, Daan Kamminga, Thijmen Borg, R.A.H. Meijer

SHOOT-OUT
Tijdens de rust van de wedstrijd mochten de volgende GWB leden penaltys nemen: Ruben Binnekamp, Rik Raven, Yander Elling, Kevin Komdeur, Nick Groeneveld

JUNIOR REPORTER
Quincy Duikstra nam deze wedstrijd plaats op de perstribune, hij heeft een verslag geschreven van de wedstrijd. Om zijn verslag te lezen klik hier.

Klik hier voor foto's van de wedstrijdactiviteiten.