Om kwart over vier reden maarliefst vijf bussen vol supporters weg vanaf stadion Euroborg. Twee van deze bussen waren gevuld met leden van de Junior Club. Allen hoopten ze op een leuke avond in Eindhoven, maar voordat het zover was moesten ze wel eerst een reis van drie uur afleggen om bij het Philips stadion aan te komen. Onderweg vermaakte iedereen zich prima. Terwijl de kinderen en hun ouders naar de film RIO keken, waren de meegereisde vrijwilligers van de Junior Club druk bezig met het uitdelen van eten en drinken.

Het spektakel begon pas echt toen de bus Eindhoven binnen reed. Begeleid door een groepje motoragenten baanden de 5 bussen zich een weg door deze prachtige stad. Wie niet gemponeerd was door de vele zwaailampen keek zijn ogen uit door de vele grote gebouwen in de Brabantse hoofdstad. Eenmaal aangekomen bij het Philips stadion stond iedereen te trappelen tot de wedstrijd zou beginnen.

Om kwart voor negen klonk het beginsignaal voor deze spannende wedstrijd. Het eerste spannende moment was al vrij snel in de wedstrijd, toen Leandro Bacuna PSV keeper Isakson de bal af probeerde te snoepen. Helaas ging het daarna vrij snel minder met de FC. Door doelpunten van Kevin Strootman, Dries Mertens en Labyad stond het in de rust al 3-0 voor de thuisploeg. Ook in de tweede helft kon FC Groningen geen vuist maken tegen de Eindhovenaren. Na een snelle goal van Wijnaldum deed invaller Nicklas Pedersen wat terug voor FC Groningen, maar helaas was dat niet genoeg. Tim Matavz die eerder dit seizoen nog bij de FC speelde scoorde nu tegen zijn oude club. Een kwartier voor tijd bepaalde Ola Toivonen de eindstand op 6-1.

Teleurgesteld stapten de ruim 500 supporters weer in de bus richting Groningen. Wat een stunt had moeten worden eindigde in een grote nederlaag voor FC Groningen. Op de terugweg keken de jonge supporters nog even naar de andere wedstrijden via studio sport. Ondanks het slechte resultaat beleefden veel van onze fantour bezoekers deze reis als een groot en onvergetelijk avontuur!

Wil jij ook een keer mee om FC Groningen aan te moedigen in een uitwedstrijd? Geef je nu op voor de fantour en beleef net als deze Junior Club leden een onvergetelijke dag!

Klik hier voor een foto-overzicht van deze Fantour.