Help - Zoeken - Gebruikers - Kalender
Volledige versie: Recepten
MyArcade.nl > My SupportersHome! > Starbuck's Café
Bachus
Hierbij het recept van de kerriesoep die ik vrijdag gemaakt heb.



Thaise Kerriesoep
ca. 6 personen
Ingredienten


½ Soepkip
3 a 4 liter water
5 kipbouillontabletten
1 blikje kokosmelk
1 grote prei in dunne reepjes gesneden
Handje vol bamboescheuten
5 citroenblaadjes( djoeroet poeroet)
2 takjes seréh
Gele currypasta (half potje)
2 eetlepels zachte kerriepoeder
2 grote tenen knoflook geperst

Bereiding
Trek bouillon van water, bouillontabletten en kip in snelkookpan in een half uur klaar (of 2 uur in een gewone soeppan).
Fruit ondertussen de kruiden en prei zachtjes in wat olie goudgeel. Haal de kip uit de bouillon en voeg de gesmoorde kruiden, djoeroet poeroet, sereh, bamboescheuten en kokosmelk aan de bouillon toe. Ontdoe de kip van botjes en vel en snijdt deze in kleine stukjes, Voeg toe aan de soep.
Laat alles, voor het opdienen, 10 minuten zachtjes doorkoken om de kruiden wat in te laten trekken.
Na een dag in de koelkast smaakt de soep het lekkerst, de kruiden komen dan goed tot zijn recht.

knoflookbrood:
Ingredienten
1 grote baguette/ciabatta
2 teentjes knoflook, gehakt/geperst
2 el olijfolie
2 el gehakte verse peterselie
2 el vers gehakte tijm of 2 tl gedroogde
2 el vers gehakte marjorein of 2 tl gedroogde
1/2 tl paprika poeder
2 el geraspte parmezaanse kaas (optioneel)


Bereiding
Verhit de oven voor op 180 C. Meng knoflook en olie in een schaaltje. In een ander schaaltje de kruiden mengen met de kaas, goed mengen.
Het brood insnijden, ongeveer 10 dikke plakken, niet helemaal insnijden. De snijkanten van het brood besmeren met knoflook olie, bestrooien met het kruiden mengsel. Het brood in aluminiumfolie wikkelen en afbakken in de oven, 10-15 minuten. Onmiddelijk serveren.
Bachus
voor vandaag staat Biefstuk met roquefortsaus op het menu met sla en gebakken krieltjes.

Biefstuk met roquefortsaus:

Ingrediënten :
4 biefstukken
boter
2 pakjes roquefortkaas (blauwaderige kaas)
1dl bouillon (blokje)
scheutje koffieroom.
peper
zout

Bereidingswijze :
Verhit de boter in een pan en bak hierin de biefstukken bruin. Breng intussen in een steelpan de bouillon aan de kook en roer er de kaas door. Voeg de koffieroom en wat peper en zout toe en laat het wat inkoken. Leg de biefstukken op een schaal en schenk de saus erover
angel
Ingrediënten voor 4 personen:

400 à 500 g malse kalfslapjes (schnitzels)
zout, peper uit de molen
1½ theelepel Italiaanse keukenkruiden
2 eetlepels bloem (gezeefd)
8O g boter
400 g kleine champignons
4 dl (kalfs)bouillon
2 eierdooiers
3 à 4 eetlepels slagroom
enkele druppels limoen- of citroensap
1 à 2 eetlepels fijngehakte peterselie


Bereiding:

Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het dan in blokjes van ± 1 cm.
Schud in een plastic zakje wat zout, peper, Italiaanse keukenkruiden en bloem door elkaar. Doe het vlees erbij en schud alles zolang, tot het vlees aan alle kanten is omgeven met een bloemlaagje.
Verhit de boter en wacht tot het schuim begint weg te trekken. Bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Voeg de schoongemaakte champignons toe en laat deze 2 minuten meebakken. Voeg de bouillon, onder voortdurend roeren, toe. Laat alles 12 à 15 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de eierdooiers en de slagroom los. Voeg 3 à 4 eetlepels hete ragout toe en roer het mengsel daarna door de ragout.
Neem direct daarna de pan van de warmtebron en voeg limoen- of citroensap en peterselie toe.
angel
ui
olijfolie
zout
peper
Italiaanse keukenkruiden
blikje tonijn op water
kappertjes
zwarte olijven
pasta

Bereidingswijze:

Zet water op voor de pasta, doe er zout bij als het water kookt en kook de pasta

Pel en snipper de ui (niet te fijn), bak op laag vuur aan in olijfolie, snufje zout erbij. Als de uien zacht (niet bruin) zijn: tomaten uit blik erbij en fijn maken met een vork. Italiaanse kruiden en knoflook toevoegen, 10 minuten laten pruttelen op zacht vuur; tonijn erbij, kappertjes en zwarte olijven erbij.

Pasta en saus mengen en op voorverwarmde borden scheppen.
Bachus
Gehaktbrood met Feta:

ingrediënten

1 ui
4 eetlepels paneermeel
1 tomaat
4 eetlepels olijfolie
15 g peterselie
zout, versgemalen zwarte peper
2 bosuitjes
2 theelepels chilipoeder
100 g Griekse feta
1-2 eetlepels kristalsuiker
½ citroen
750 g rundergehakt
1 ei

bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 „aC. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de tomaat in plakjes. Hak de peterselie heel fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verkruimel de feta. Boen de citroen schoon onder stromend water en rasp de gele schil er boven een kom af. Pers de citroen uit.

Doe het gehakt bij de geraspte citroenschil in een kom. Maak het gehakt met een vork wat los en breek het ei erboven. Voeg het paneermeel met de peterselie, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels zout, 1 theelepel peper en het chilipoeder toe. Meng alles goed door elkaar en kneed het dan nog even door. Meng dan de bosui en de helft van de feta erdoor.

Doe het gehakt over in een lage ronde ovenschaal (doorsnede 24-26 cm), druk het goed aan en strijk de bovenkant glad. Verdeel de plakken tomaat en de uiringen erover. Strooi de rest van de feta erover en maal er wat peper boven. Strooi de suiker erover en sprenkel er tot slot 2 eetlepels olijfolie over.

Schuif de schaal met gehakt in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in 50-60 minuten mooi bruin en gaar.


Satz
Hmmmmm Bachus dat klinkt weer lekker, ik heb nu even geen oven maar ik print het uit en ga het zeker een keertje maken!

Liefs Satz
Bachus
Pulao:

Ingredienten & benodigdheden Indiase Pulao-schotel

Voor de rijst


1 pak Basmati-snelkookrijst (ong 600 gram; 8 min / EDAH enz.)
3 kaneelstokjes
4 EL Kurkuma (=Geelwortel)
12 gedroogde kruidnageltjes (=tjenkeh)
Voor de pulao

4-5 EL Zonnebloemolie
2 grote uien; grof gesneden
1/2 winterpeen in halve maantjes gesneden
3 EL Cardemom-kruiden (bij EKO-winkel)
1 TL kaneelpoeder
1 EL gemberpoeder
1 EL kerriepoeder
1 EL Kurkuma (=geelwortel)
1 TL Chilipoeder
5 kruidnageltjes (droog; = tjenkeh); géén poeder!!!
2 grote tenen knoflook; uitgeperst
3 Laurierblaadjes

1 Blik Maiskorrels
1 bouillonblokje vegetarisch van Knorr (Supermarkt); verkruimeld
1 TL Sambal meditarannee (EKO) of Sambal Oelek

Bereiding van de rijst
Breng een pan water met iets zout aan de kook; zodra het water kookt voeg je de rijst, de kurkuma, ongeveer 12 kruidnagels en de 3 kaneelstaafjes toe. Maximaal 8 minuten koken. Daarna aan 1 kant afgieten; vis aan die kant ook de kaneelstaafjes en zoveel mogelijk de kruidnagels eruit.
Bewaar de heerlijk geurige gele rijst met de deksel erop in de pan.

Bereiding van de pulao


Doe in je hapjespan of in je braadpan de zonnebloemolie; laat die heet worden en doe de grof gesneden ui en de wortel erin en braadt die aan.
Voeg tijdens het aanbraden alle genoemde kruiden, specerijen, het bouillonblokje verkruimeld , laurierblaadjes, knoflook en 1/2 liter water toe
Breng de uien-kruiden-water-mengsel aan de kook en laat het 6 minuten zacht prutten
Voeg 1 blik mais toe en laat gas nog even 1 minuut zachtjes aan
Haal de laurierblaadjes eruit en gooi ze weg
Voeg nu de gele, geurige rijst toe aan je pulao
Goed doorroeren
Gas uitdoen; je pulao is klaar!

Bachus
Curry-gehaktballen (Kofta kari)

500 gr rundergehakt
2 grote fijngehakte uien
4 gesnipperde teentjes knoflook
2 theelepels kurkuma
2 theelepels chilipoeder
3 theelepels gemalen koriander
1 1/2 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen gember
2 theelepels zout
1 geklopt ei
plantaardige olie om te frituren
100 gr ghee
2 dl water
verse blaadjes munt of koriander ter garnering

Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de helft van de uien, knoflook, kruiden en het zout toe. Kneed alles goed en bind met het ei.
Vorm 12 balletjes van het gehakt. Verhit de olie flink in een diepe braadpan en frituur de gehaktballetjes 5 minuten in porties. Schep ze op met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Zet de balletjes na het frituren apart.
Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de rest van de uien en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in. Voeg de rest van de specerijen en het zout toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg de gebakken ballen toe en schep ze goed door de specerijenmix. Voeg het water toe, breng aan de kook en temper het vuur; laat ze afgedekt 30 minuten zacht stoven.
Serveer de gehaktballen warm, gegarneerd met verse munt of koriander.

Noot: In de Indiase keukens wordt vaak met gehakt gekookt en Kofta is een klassieker. In dit recept worden de ballen dicht geschroeid door ze te frituren. Hoewel dat extra tijd vraagt, verkleint u zo de kans dat ze uiteen vallen.
Satz
Tjonge Bachus jij weet wel wat lekker eten is!
angel
ga toch eens proberen een afspraakje te regelen met hem hoor satz,en dan hopen dat hij een van die lekker dingen wil klaar maken smile.gif
Satz
Bachus moet maar een restaurant beginnen dan komen wij wel eten!
Satz
Preiprol


1 kilo prei
aardappels
spekblokjes
azijn
zout en peper
scheutje melk
4 eieren.

Breng de aardappels aan de kook en voeg na 5 minuten de gesneden prei toe. (anders wordt de prei te gaar)
Kook de eieren ongeveer 10 minuten.
Bak de spekjes uit.
Als de aardappels en de prei gaar zijn giet je ze af en doe je de uitgebakken spekjes en de eieren erbij.
Daarbij een scheut azijn en melk in de verhouding die je lekker vind.
De boel stampen en op smaak brengen met peper en zout.

angel
krijg er honger van biggrin.gif
Bachus
Steak and ale pie
Een vleesgerecht, Biefstuk onder een dakje, voor 4 personen die een lange bereidingstijd nodig heeft van meer dan 2 uur.
Een gerecht met als hoofdingredient rundvlees, en ja voor de liefhebbers met Guinness.

De volgende ingredienten ben je nodig:
1 lap steak
2 uien
1 winterpeen
1/2 pint rundvleesbouillon
2 laurierblaadjes
1/2 pint stout. Natuurlijk Guinness
1 tl suiker
1 el bloem
4 blaadjes bladerdeeg
champiognons
boter

Verder ben je nog 4 vuurvaste kommetjes nodig, een braadpan en een oven

De bereidingswijze is als volgt:
Bruin de steak in boter, doe de bloem erbij en de suiker.
Doe vervolgens de wortel, laurrierblaadjes en de champignons erbij; voeg het Guinness en het bouillon toe.
Kook het in 2 uur gaar.
Daarna doe je mengsel in een paar vuurvaste kommetjes. Leg de bladerdeeg over de randen en snijd die rondom af. Doe het vervolgens in de oven en bak het geheel zoals op het pak van de bladerdeeg staat vermeld.

Een tip: Serveer er een gepofte aardappel bij met kruidenboter en zure room.

Lange bereidingstijd maar een heerlijk gerecht.


Ellenhunter2
Met trots verkondig ik dat op TrefpuntGroningen:

De kindergerechten al 26932 keer bekeken zijn,
de Borrelhapjes/Tussendoortjes al 18438 keer,
de Hoofdgerechten al 12737 keer,
de Seizoen/Feestgerechten al 19178 keer,
nou ja, mijn tip
Klik Hier en kijk zelf ook maar even!
RW is uw Kok!

Gefeliciteerd
Ellen
Dit is een "lo-fi" versie van onze hoofd content. Om de volledige versie te zien met meer informatie, opmaak en afbeeldingen, klik hier.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.